Villany és szerelvény szaküzlet
Junkers

Bosch

Junkers falikazánok
Junkers kondenzációs készülékek
Junkers vízmelegítők
Fég

FÉG

Fég konvektorok
bojler, hajdú

Hajdú

Massive

Massive

Massive lámpák
Mofém

Mofém

Mofém Eco Trend csaptelepek
Eglo

Eglo

Eglo lámpák
Szarvasi

Szarvasi

Szarvasi lámpák
Radiátorok

Radiátorok

Romantik aluradiátorok
bojler, hajdú, kondenzációs gázkazán

Bemutatkozás

Olvass mesét gyerekeknek a népek történeteiből

Címkék: magyar népmesék, meseillusztráció, népmesék, gyerekmesék, gyerek illusztrációk, mese

A nagy mesék ideje soha nem évül el. A mesékre töretlenül szükség van, merthogy mindenki eped a bűbájra a borzongásra. A fabula ráadásul roppant mód célszerű és alapvető a gyermek előrehaladása nézőpontjából tudniillik annak segítségével terjed képzelete, szókészlete, a mese szereplőivel azonosulva átérezhet különböző helyzeteket felszabadíthatja a benne felgyűlt feszültséget. A felnövekvő ifjoncnak gigászi szüksége van arra, hogy átlássa az szerény emberi összefüggéseket, szimpatizáljon a vitézekkel, és felismerje a rosszakat. Magyar népmesék, gyerekmesék: itt olvashatja a részleteket. A főhősök bőrébe bújva éli meg a vészt, a megmenekülést, az derűt a keserűséget, hadakozik az igazságért, és nyeri el megérdemelt jutalmát – vagy büntetését. Az aprókban így maradnak meg az erkölcsi tanulságok. A mesék nem csak szórakoztatnak, hanem nagy részben nevelnek is: az életről nevelnek, érzelmi kapaszkodókat adnak és segítik az egyediség fejlődését.
A népmesék az egzisztenciális nehézségeket mindig lényegre törően és nyilvánvalóan fogalmazzák meg. Így a ifjonc a kérdés lényegével kerül szembe, míg a nyakatekertebb cselekmény csak összezavarná a gyereket. A mese minden stádiumot leegyszerűsít. Alakjait határozott vonallal rajzolja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. Szereplőiben hangyányi az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek. Több modern mesetörténettel ellentétben, a mesékben a gonoszság éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz jóformán minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul cselekedeteiben, mint ameddig mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség hordozza azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért harcolni kell.
A valóságos emberekhez hasonló, körülményes és életszerű karakterek segítségével a gyerekek nem tudnák olyan egyszerűen megérteni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a végletes karakterek példáján.
A fabula az egyetlen egy irodalmi műfaj, amely irányt mutat a csemetének hogyan derítse fel hovatartozását, hogy leli meg helyét az életben. A mese azt sugallja, hogy a boldog, tartalmas életet bárki elérheti - de csak akkor, ha nem futamodik meg a veszélyek elől, mert az igazi identitáshoz csakis rajtuk keresztül vezet az út. A fabula továbbá azt ígéri, hogy ha valaki megindul ezen a észveszejtő és veszélyes úton, a kegyes hatalmak megsegítik, és végül eléri célját. De arra is felhívja a figyelmet, hogy a gyávákra és kishitűekre, kik visszahőkölnek énjük felfedezésének kockázatától, kimért élet vár - ha ugyan nem történik valami nagyobb bajuk. ...
A mese üzenetét legalább olyan jól lehet grafikázni, akárcsak megírni magát a históriát. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és nagyon jó pszichikai adottságok kellenek, melyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan titkaival.
A mesékből ki lehet emelni szakaszokat, amiket aztán rajzként, vagy faliképként a gyerkőc viszontláthat. Ily módon a kedvenc mesebeli eszményét, vagy mesebeli helyét mindig láthatja.
A meseillusztrálások úgy készülnek cégünknél, hogy a szülő a kiválasztott meséből azt a részt elküldi cégünkhöz, amelyet akar a gyerekszobában látni képként. Arra is van mód, hogy rengeteg fabulából egy kis képeskönyvet alkossunk személyre szabva a lurkó igényeinek megfelelően.

Forrás: meseld.hu, 2016-08-28 13:46

 

 
Junkers FÉG Massive bojler, hajdú Mofém Eglo Szarvasi
 
PR Csoport: Hírek | Cégonline