Villany és szerelvény szaküzlet
Radiátorok

Radiátorok

Romantik aluradiátorok
Fég

FÉG

Fég konvektorok
bojler, hajdú

Hajdú

Energiatakarékos izzók

Energiatakarékos izzók

Energiatakarékos izzók
Mofém

Mofém

Mofém Eco Trend csaptelepek
LED világítás

LED világítás

Eglo lámpák
bojler, hajdú, kondenzációs gázkazán

Hajdú kondenzációs gázkazánok

Hajdú HGK-24, HGK-28 és HGK-36 Kondenzációs gázkazánok

A Hajdú Hajdúsági Ipari Zrt. 2008-ban megjelent a HGK kombi kondenzációs kazán termékekkel. A kazán -család három tagból áll HGK-24, -28 és -36, ami csak az eltérő teljesítményekre utal. A kondenzációs gázkazánok falra szerelhető kivitelben készülnek. Alkalmasak fűtésre és használati meleg víz előállításra is. A speciálisan kialakított hőcserélőnek köszönhetően a fűtés és meleg víz előállítás egymástól függetlenül is üzemelhet. Az alkalmazott legmodernebb kondenzációs technikának köszönhetően, kategóriájukban nem csak a legmagasabb hatásfokkal működnek, hanem egyben rendkívül környezetkímélők is. A pontos modulációnak és a különleges hőcserélőnek köszönhetően, a mindenkori hőigényeknek megfelelően funkcionálnak, így minden üzemmódban magasabb a vízoldali hatásfok 100%-nál, melyet a hagyományos gázkészülékekkel lehetetlen elérni. Alapvetően földgázüzeműek (G25), de igény szerint átalakíthatóak PB-üzemre (G31) is. Kompakt készülékek, használatuk egyszerű és kényelmes, karbantartási igényük minimális. A készülékek (meleg víz/fűtés) 24/18, 28/24, ill. 36/30KW-os teljesítményű kivitelben kaphatók. A HAJDU Zrt. a hőcserélő szivárgására 6 év, egyéb meghibásodásokra 2 év garanciát vállal.

- teljesítmény: 24/18, 28/24, illetve 36/30 kW
- legmodernebb kondenzációs technika
- multifunkciós hőcserélő
- maximális energiatakarékosság
- használati meleg víz üzemmód prioritás
- szivattyú letapadás elleni védelem
- kis, kompakt készülék
- minimális karbantartási igény

 

 

Junkers Ceraclass Acu Comfort Fűtő/Kombi falikazán

Hajdú kondenzációs kazán akció

A kazánok mindent tudnak, amit egy mai modern kondenzációs kazántól elvárhatunk (modern, multi-kaszkád vezérlés, számítógép interfész, külső hőmérséklet szabályozás, széles modulációs tartomány, magas hatékonyság, kiegyensúlyozott ventilátor vezérlés és ennek következtében zajtalan üzem, stb.). Komplex megoldás fűtési- és meleg-víz rendszerek kialakítására. Kiválóan alkalmas napkollektoros rendszerbe illesztésre.

15-20%-os energia megtakarítás egy hagyományos kazánnal szemben

A kazán hatásfoka 107-108% a földgáz fűtőértékére vetítve. Hagyományos, nem kondenzációs, 90% körüli hatásfokú kazánokhoz képest akár 20% energiát is megtakaríthatunk. Azaz, minden eddig elégetett 5 m3 földgáz helyett egy ilyen kazán csak 4 m3-t fogyaszt, ugyanannyi hőmennyiség előállításához.

 

Az eddig leírtakat nagyjából azért más kondenzációs kazánok is teljesítik. Mégis, miben más akkor a hajdú kondenzációs kazán? Ehhez nézzünk bele a kazánba.

Alumínium-vörösréz hőcserélő

Mi a hosszú élet titka? Egy kondenzációs kazánnál elsősorban a helyesen megválasztott anyagok. Azért, hogy a füstgázból keletkező enyhén savas kondenzátum ne károsítsa a hőcserélőt, így azt az ennek kiválóan ellenálló alumínium ötvözetből készítik. A vízzel érintkező anyagnak azonban, korróziós szempontból a vörösréz felel meg a legjobban. Így a vörösréz csövekre nagynyomásos precíziós öntéssel viszik fel az alumíniumot, alakítják ki a lamellákat.

Nincs váltószelep, nincs lemezes hőcserélő

Az alumínium öntvényben külön csőlíra van a fűtési körnek, és külön csőlíra a HMV-nek. Ezáltal csak a primer, füstgáz-víz hőcserélő szükséges a meleg víz előállításhoz, és elmarad a víz-víz, lemezes hőcserélő. Szintén nincs szükség a váltószelepre sem, mivel nem szükséges átirányítani a fűtővizet a szekunder hőcserélőre. Ezek mivel nincsenek, nem kell karbantartani, cserélni meghibásodás esetén.

 

Hajdú kondenzációs kazán akció
Hajdú kondenzációs kazán akció Kondenzáció mind fűtési, mind meleg-víz előállítási üzemmódban
A kettős vízcső megoldásnak az alacsonyabb karbantartási költségen kívül azonban más előnye is van, a kettős kondenzáció. A konstrukciós kialakítás lehetővé teszi a kondenzációt HMV üzemmódban is, azaz a magasabb hatásfokot. Egy víz-víz, szekunder hőcserélővel működő kondenzációs kazán, hogy 60 °Cos
meleg vizet állítson elő 10 °C-os hidegvízből, ahhoz a hőcserélő primer oldalára 80 °C-os fűtővizet kell vezetni és a visszatérő 60 °C lesz. Ekkor nem lép fel kondenzáció. Ezzel szemben a hajdú kazánban igen, mivel a10 °C-os hidegvíz a füstgáz-víz hőcserélőbe lép be és abból a 60 °C-os meleg víz lép ki, így harmatpont alá tud hűlni a füstgáz hőmérséklete, vagyis lesz kondenzáció.

Választható háromféle vízmelegítési üzemmód
A kazán vezérlése lehetővé teszi háromféle vízmelegítési funkció beállítását igény szerint. Ha azt szeretnénk, hogy a csap megnyitásakor azonnal meleg víz lépjen ki a kazánból, akkor egyszerűen csak be kell kapcsolni a HMV komfort funkciót. Ekkor a hőcserélő folyamatosan temperált a beállított meleg víz hőmérsékleten, és ezáltal a csőben lévő használati víz is.
Amennyiben a HMV komfort ECO üzemmódját választjuk, akkor a kazán - öntanuló módon - megfigyeli a meleg víz használati szokásokat, a meleg víz elvétel időbeli lefolyását. Ennek eredményeként a hőcserélő nincs temperálva éjszaka, illetve ha hosszabb ideig nem használjuk a meleg vizet. Ez egy energiatakarékos megoldás, komfortosság mellett.
A HMV komfort kikapcsolása esetén a kazán úgy működik, mint egy hagyományos átfolyós kombi. A ezérlés
érzékeli a csapnyitást, begyújtja az égőt. A víz elkezd melegedni és kis idő elteltével megjelenik a meleg víz a csapolási helyen. Ez is energiatakarékos megoldás, de komfort nélkül.
A teljesség igénye nélkül emeltük ki a szerintünk legfontosabbakat. Csak még egyet, legyen hab a tortán: a készülék tökéletesen működik, mint zárt égésterű, modulációs, kondenzációs vízmelegítő. a fűtési kör bekötése nélkül is, csak a vízhálózatra csatlakoztatva!

* 2 év teljes körű, 6 év garancia hőcserélő szivárgásra

Ha a Hajdú kazán akció elnyerte tetszését, vagy további kérdése lenne, ne habozzon!
Hívjon minket a 339-5861-es számon!

 

Hajdú kondenzációs kazán akció Hajdú kondenzációs gázkazán

 
 
 
 
Junkers
FÉG Hajdú, bojler Mofém Eglo Szarvasi